«Глухота – не вирок»: мультидисциплінарна команда фахівців працює з дітьми на базі реабілітаційного центру «Арніка» ІФНМУ

Суспільство

Упродовж тижня на Прикарпатті на базі міжкафедрального навчально-реабілітаційного центру «Арніка» Івано-Франківського національного медичного університету функціонував табір для дітей із вадами слуху. Мультидисциплінарна команда – логопеди, фізичні терапевти, ерготерапевти, нейропсихологи, аудіологи, дефектологи  – працювали з дітьми та їхніми рідними.


Пише Голос-Інфо з посиланням на пресслужбу ІФНМУ


Як зазначають організатори, однією із основних вимог участі в проєкті є обов’язкова присутність когось із рідних. Відтак батьки не тільки отримують допомогу відповідних фахівців, але й самі вчаться правильно комунікувати зі своїми дітьми.


Наразі це єдиний табір в Україні, у якому існує такий комплексний підхід до адаптації в суспільстві дітей з вадами слуху. За понад 10 років функціонування бази її відвідало понад 150 дітей з різних куточків нашої країни. Спершу робота з учасниками передбачала фізичну реабілітацію, а згодом виникла ідея налагоджувати їхніх зв’язок із соціумом.


Зважаючи на виклики сучасності, на базі Івано-Франківського національного медичного університету планують відкрити реабілітаційний центр для дорослих, щоб фахову допомогу зміг отримати кожен.

«Чимало людей, у тому числі й старшого віку, також мають потребу в реабілітації, а особливо військовослужбовці та мирне населення, що потрапило під бомбардування і отримало так звану  акубаротравму – контузію», – підсумовує ректор ІФНМУ Роман Яцишин.

Відтак в ІФНМУ продовжують піклуватися про здоров’я українців у цей непростий час й не лише надають медичну допомогу, але й забезпечують всебічну підтримку тим, хто цього потребує. Фахівці працюють для відновлення здоров’я дітей та дорослих, зокрема тих, хто постраждав від війни. Університет завжди готовий простягнути руку допомоги та зробити свій внесок у збереження життя та здоров’я наших співвітчизників.



Переглядів: 337
banner