Укренерго звернулося до українців з проханням перенести енергоспоживання на денні години

Суспільство

Укренерго звернулося до українців з проханням перенести енергоспоживання на денні години, оскільки з 11:00 до 15:00 найактивніше працюють сонячні станції.


Пише Голос-Інфо, посилаючись на Прикарпаттяобленерго.


»Готуємо енергосистему до зими. До всіх одне прохання – якщо є можливість, переносьте енергоспоживання наразі на денні години, з 11-ої до 15-ої. В цей час найбільша сонячна активність і комфортна температура для роботи сонячних станцій. І будь ласка, звикайте до ощадливого енергоспоживання, особливо зранку і ввечері. Ця звичка всім нам знадобиться восени і взимку», – днями заявив голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький.
Тож вчимося енергоощадності, яка ще й гаманцю допоможе.


Обирайте побутову техніку класу «А» або «А+». Це на 30-50% зменшить споживання електроенергії навіть у порівнянні з приладами класу «В».


Зменшити споживання електричної енергії можна, встановивши у своєму помешканні енергоощадні лампи.
При неповному завантаженні пральної чи посудомийної машини ви витрачаєте на 10-15% більше електроенергії.


Якщо користуєтеся електроплитою, використовуйте посуд з рівним дном та діаметром, який відповідає або трохи більший за конфорку електроплити. Так заощадите 5-10% електроенергії.


Вимикайте світло, коли виходите з приміщення, а також не залишати електроприлади «в режимі сну».


Вмикайте кондиціонер лише при закритих вікнах і дверях.


Кип’ятіть у електрочайнику стільки води, скільки необхідно наразі.


Бойлер у режимі очікування споживає електроенергію, автоматично вмикаючись для підігріву води. Тож для економії слід вимикати електричний бойлер на час, коли ним не користуються.


Нагадаємо, за словами ексголови НКРЕКП Валерія Тарасюка, дефіцит електроенергії восени буде невеликим, однак взимку він може значно зрости. Графіки відключень електропостачання можуть мати схожий формат, як у липні, застосовуваний до українців. Проте точно прогнозувати ситуацію складно через непередбачувані фактори, такі як погодні умови та можливі обстріли.


Переглядів: 334
banner