У рамках проєкту “Опілля: скарби нації” підготовлено новий репортаж про незвідані мальовничі куточки франківського Опілля

Суспільство
Новий Галич: замок, порт, караїми і китайський шовк XIV століття
У рамках проєкту “Опілля: скарби нації” підготовлено новий репортаж про незвідані мальовничі куточки франківського Опілля.


Про це пише Голос-Інфо з посиланням на Івано-Франківську ОВА.

Волонтерка проєкту Христина Дорожовець здійснила експедицію у місто Галич – край багатої культурної спадщини.
Мандрівку Галичем авторка радить розпочинати від макета середньовічного міста на території храму Різдва Христового – головної міської святині. Окремий розділ присвячений життю караїмської громади на території Галича, діяльності Музею караїмської історії та культури.


Галич – не тільки місто княжої слави, як його люблять називати, а й у минулому велике портове місто. У Середні віки Дністер був потужною водною артерією і соляним шляхом.


Також варто побачити елементи єпископського облачення 600-літньої давності, які належали галицькому архиєпископу Якову Стрепі. Вони зберігаються у костелі блаженного Якова Стрепи і святого Іполита. Цікаві факти про Галицький замок і пропозиція відвідати Центр реабілітації диких тварин Галицького національного природного парку завершують мандрівку.


Репортаж розміщений на головному туристичному порталі Івано-Франківської області за посиланням: https://tinyurl.com/mt2d9bvt
Проєкт «Опілля: скарби нації» реалізовується департаментом міжнародного співробітництва та євроінтеграції громад Івано-Франківської облдержадміністрації.


Стратегічна мета проєкту – підвищення інституційної спроможності управління туризмом, формування дорожньої карти, налагодження ефективного міжмуніципального співробітництва у сфері туризму в опільських громадах Івано-Франківської області.


Переглядів: 315
banner