Графік погодинних вимкнень: від А до Я

Суспільство
Щоб споживачі отримали готовий ГПВ у зелено-червоному «кружечку», графік проходить шлях від розпорядження Диспетчерського центру НЕК «Укренерго» до формування ГПВ диспетчерами обленерго. 

Пише Голос-Інфо з посиланням на Прикарпаттяобленерго


Отож, скільки черг застосувати у всіх регіонах одночасно – визначає НЕК «Укренерго», що володіє інформацією про стан енергосистеми в країні та про величину дефіциту електроенергії. Знаючи обсяг дефіциту, «Укренерго» надає диспетчерам «Прикарпаттяобленерго» вказівку про те, яку кількість черг споживачів необхідно вимкнути протягом доби, щоб збалансувати рівень споживання.


Після надходження даної вказівки, диспетчери обленерго формують графік погодинних вимкнень, після чого він публікується на сайті https://svitlo.oe.if.ua/ та в соцмережах компанії:

Додаткова інформація від Укренерго:

Що таке черга?
  • Споживачі кожної області, які не належать до переліку об’єктів критичної інфраструктури, поділені на 6 черг. Черга – це група побутових споживачів та бізнесу, які споживають певну кількість мегават. Споживання в областях відрізняється за обсягами, оскільки залежить від рівня споживання критичної інфраструктури, та кількості промислових підприємств, які імпортують понад 80% обсягу свого споживання (їх відключати не можна, відповідно до постанови Кабінету Міністрів).

Тоді скільки часу не буде світла?

Якщо обленерго застосовують одну чергу графіків відключень – це 4 години обмежень на добу, дві черги – 8 годин обмежень, три черги – 12 годин обмежень, чотири черги – більше 12 годин обмежень.


Стежте за нами в соціальних мережах: ЮтубТелеграмФейсбук та Інстаграм.




Переглядів: 182
banner