В Івано-Франківську працюють над новою стратегією розвитку освіти

Суспільство

Сьогодні в Івано-Франківську відбувається освітній форум «Стратегія міста Івано-Франківськ 2030», під час якого керівники закладів освіти, науковці, представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та народні депутати України обговорюють питання, якою буде освіта в умовах війни та після Перемоги.


Про це пише Голос-Інфо з посиланням на Івано-Франківську ОВА.


У заході беруть участь заступник міністра освіти та науки України Михайло Винницький, заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко, народна депутатка України Оксана Савчук, Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.


«Стратегія – це насамперед перспективи, плани, мета, але в її основу входить єдність усіх нас. Івано-Франківськ має стати магнітом для освітян. Усі галузі зазнали змін з початком військової агресії росії проти України. На Прикарпаття прибули понад 150 тисяч внутрішньо переміщених людей, понад 40 тисяч – це діти до 18 років. Івано-Франківська міська територіальна громада прийняла найбільше ВПО. Важливо обговорювати «плюси” й “мінуси» освітянської галузі, якість освіти, онлайн-, офлайн-навчання та вирішувати проблемні питання, – розповіла Людмила Сірко. – Зараз в Україні актуальними є надання психосоціальної допомоги, впровадження цифровізації освіти тощо. Завдяки сьогоднішнім диспутам ми отримаємо необхідні відповіді на проблемні питання».

Заступник міністра освіти та науки України Михайло Винницький обговорював з прикарпатськими освітянами стратегію реформування вищої освіти.


«Івано-Франківськ цікавий тим, що тут великий потенціал для університетського розвитку. Я бачу тут можливість для науково-технічного розвитку, щоби Івано-Франківськ був не лише туристичним, але й науковим містом. Попит на українську освіту є також в інших країнах. На Національний мультимедійний тест за кордоном зареєструвалися двадцять шість тисяч учнів, які бажають навчатися в Україні. Вважаю, що такі форуми є важливими для розвитку не лише локальної, але й всеукраїнської освіти», – зауважив Михайло Винницький.



Переглядів: 323
banner