Хрустка китайська курочка з апельсиновою глазур’ю — чудова закуска до столу
Китайці вміють перетворити досить прості продукти в шедевр.
Готуємо куряче філе в клярі на сковороді. Принадність цієї страви в тому, що вона поєднує в собі відразу 3 смачних історії. По-перше, куряче філе. Його, звичайно, можна замінити крильцями або гомілками, але ми радимо обійтися без зайвих кісточок. Закуска повинна бути максимально зручною для вживання.
По-друге, кляр. Це завжди смачно. Хрусткий і зовсім не важкий. Таким його вміють робити тільки китайці. Особливість їх кухні. Ну і третє, глазур. О так. До нашої курочки соус абсолютно не потрібен. Адже ми, по суті, в соусі її і приготуємо. Причому так, що кляр все одно залишиться хрустким.
Основа:
Інгредієнти:
- 300 г курячої грудки (2 штуки)
- 1 ст. л. сухого часнику
- 2 ст. л. апельсинового соку
- 3 г солі (2 ч. л.)
- 0,5 ч. л. чорного перцю
Кляр:
Інгредієнти:
- 50 г рисового борошна
- 25 г (2,5 ст. л.) кукурудзяного крохмалю
- 25 г пшеничного борошна
- 90 мл води
Полива:
Інгредієнти:
- 0,5 ч. л. імбирного порошку (за бажанням)
- 1 ч. л. подрібненого перцю чилі
- 50 г коричневого цукру (можна використовувати білий)
- 1 ст. л. меду
- 50 мл апельсинового соку (8 ст. л.)
- 2 ст. л. соєвого соусу
- 4 ст. л. яблучного оцту
Приготування:
- Почнемо з курки. Її потрібно замаринувати. Для цього філе миємо, обсушуємо за допомогою кухонних рушників і ріжемо середніми шматочками. У ємність з куркою додаємо часник, апельсиновий сік, перець і сіль. Накриваємо ємність харчовою плівкою і відправляємо в холодильник. Для маринування вистачить пів години.
- Кляр ми всі вміємо робити. Просто з’єднаємо крохмаль, два види борошна і додамо води. Отримане рідке тісто гарненько розмішайте. Дочекайся, поки курка промаринується в холодильнику і кидайте її в кляр. Потрібно щоб вона максимально набрала на себе тісто. Воно буде добре липнути і створить ту саму хрустку скоринку.
- Візьміть невелику сковороду або сотейник. У ній ми будемо готувати глазур. Включаємо вогонь і в сотейник вивантажуємо всі інгредієнти. Через пару хвилин робимо вогонь тихіше і помішуємо суміш. Нам потрібно випарувати зайву вологу, щоб вийшла жижа, схожа на рідку карамель. Головне — не перетримати.
- Останній крок. Курку занурюємо в кляр і обсмажуємо по 2 хвилини з кожного боку. Чим більше буде рослинної олії, тим краще. Шматочки курки дістаємо і викладаємо на паперові рушники. Через хвилину, коли зайвий жир піде, шматочки курки опускаємо в сотейник з сиропом. Перемішуємо їх разом. Сироп відмінно липне, і незабаром курка поміняє колір. Дістаємо її і поміщаємо на красиву широку тарілку.
М’ясо готове, кляр теж давно вже приготувався, а соус стрімко остигає. Він густий і смачний, але поки ще занадто гарячий. Не варто його поки чіпати. Хоча і аромати, що витають на кухні, ускладнюють завдання. Через пару хвилин ви помітите, що сироп стане блищати як скло. Значить, апельсинова глазур готова. Закуску можна подавати на стіл.
Чим ще зручно це блюдо: воно підійде для всіх. Трохи перцю чилі не буде давати сильну гостроту і пекучість. Тільки віддалений, приємний післясмак. Кляр хрумтить, а апельсин, мед і цукор додадуть солодощі. Тому курочка сподобається дорослим і дітям. Кожен знайде в ній щось своє. Смачного!
Переглядів: 277