5 способів заморозити баклажани, щоб вони зберегли відмінний смак (+ВІДЕО)
Баклажани в заморожуванні зберігають купу вітамінів. Більш того, вони тримають форму і на смак в страві не відрізняються від свіжих.
Осінь — саме час зайнятися заморозками і консерваціями, щоб бути у всеозброєнні, коли настане зима. Баклажани в заморожуванні — це відмінне рішення для домогосподарок. Економимо гроші і час, отримуємо смачний продукт, який довго не зіпсується.
Тим більше, що у нас для вас сьогодні не один, не два, а цілих п’ять способів заморозки цього синього і всіма улюбленого овоча. Баклажан стане в нагоді в якості добавки до рису, макаронів, м’яса. З нього завжди можна зробити ікру, посмажити або стушкувати. Що ще цікавіше, частина вітамінів і мікроелементів при заморожуванні нікуди не зникає. А це важливий аргумент, коли за вікном -30 і організм відчуває небувалий стрес.
Спосіб 1
- Миємо й обсушуємо баклажани. Не відокремлюючи від плодоніжки, протикаємо їх зубочисткою з усіх боків. Розігріваємо духовку до 190 градусів і паралельно завантажуємо овочі на нічим не змащене деко. Печемо баклажани близько 20 хвилин, все залежить від їх розміру і деяких характеристик духовки. Можна скористатися старим методом: проткнути готовий продукт зубочисткою знову. Йде легко — готово.
- Тепер відокремлюємо плодоніжки, свій смак продукту вона вже віддала. Робимо глибокий поздовжній розріз на плоді і ставимо його на сито. Можна навіть на друшляк від пароварки. Зверху на овочі ставимо неглибоку тарілку і гніт. Коли з баклажанів стече більшість соку, дістаємо. Тепер потрібно кожен плід замотати в харчову плівку і відправити в морозилку. Зручно і практично.
Спосіб 2
- Чисті і обсушені баклажани нарізаємо на колечка товщиною близько сантиметра. Нічого солити не потрібно, бо потім можна пересолити готову страву з баклажанами. Робити позначки не дуже зручно, та й потім про них все одно забуваєш. Обсмажуємо баклажани на середньому вогні до золотистої скоринки.
- Не забудьте налити в сковороду достатню кількість масла, адже баклажани його люблять. Залишилася справа за малим. Помісти обсмажені кільця в пакети з замками (ЗІП-локами), при цьому намагаючись максимально вигнати з них повітря. Пакети кидайте в морозильник до потрібного часу.
Спосіб 3
- І знову ж чисті сухі баклажани. Тепер ми наріжемо їх кубиками. Великими. Не очищаючи від шкірки, адже вона прекрасно пов’язує внутрішню частину. Відправляємо баклажани в окріп хвилин на 5. Таким чином овочі приготуються і не розлізуться у вас в руках. Дайте їм охолонути і знову-таки покладіть в пакети з замками. Також можна використовувати пластикові контейнери.
- Рагу, овочеві супи і пироги ідеально підійдуть для готування з нашими заготовками. Завдяки тому, що кубики нарізані крупно, вони збережуть досить смаку і не змінять форму.
Спосіб 4
- Найпростіший і навіть ледачий спосіб. Миємо, сушимо баклажани, відокремлюємо плодоніжки і нарізаємо їх кільцями. Все, продукт готовий до упаковки. Поліетиленовий пакет і морозилка, а більше нічого і не треба.
- Такі кружечки знадобляться для приготування овочевих і м’ясних запіканок. Оскільки вони фактично сирі, проблем з розварюванням виникнути не повинно. Форма нікуди не дінеться, а головне, що це найкращий спосіб зберегти максимальну кількість вітамінів. Спробуйте.
Спосіб 5
- Ми говорили, що баклажани потрібно помити і обсушити, так? Так ось, тепер ріжемо їх пластинками. Уздовж, товщиною близько половини сантиметра. Це зручна форма для рататуя, запіканки та інших страв. Крім того, такі язички, готові і натерті часником, відмінно підійдуть в якості закуски навіть на святковий стіл.
- Змащуємо сковороду соняшниковою олією, ставимо на вогонь, а зверху поміщаємо наші «язички». Їх, до слова, зверху теж потрібно скропити маслом. Обсмажуємо з двох сторін до появи скоринки і відправляємо спочатку в пакет, а потім і в морозилку. Отак.
Розморожувати баклажани потрібно строго при кімнатній температурі. Ніяких мікрохвильовок. Тоді вони прийдуть в кондицію в максимально якісному вигляді. І ще: не поспішайте викидати плодоніжки. Краще теж склади їх в пакет і відправ в морозилку. Річ у тім, що вони додадуть насичений смак і аромат будь-якого бульйону. Хоч овочевому, хоч м’ясному. Запитайте у будь-якого кухаря, він підтвердить.
Переглядів: 337