Смак дитинства! Каша “Дружба” — найпопулярніша в радянські роки

Кулінарні рецепти

Страва ідеально підійде на сніданок для всієї родини.

Дуже корисна, ситна і поживна молочна каша “Дружба” з суміші двох круп — пшоняної і рисової. Готується просто і швидко.

Цю страву люблять всі: від малого до великого. Головне в готуванні — гарненько промити крупи. Густоту такої каші легко можна регулювати за допомогою молока, так що несподіванок бути не повинно. Пробуйте і запам’ятовуйте, як приготувати смачну кашу.

Інгредієнти:

  • Пшоно — 100 г
  • Рис круглозерний — 100 г
  • Молоко — 500 мл.
  • Вода — 500 мл.
  • Сіль — 0,5 ч. л.
  • Цукор — 1 ч. л. або за смаком
  • Вершкове масло — за смаком

Приготування:

  1. Промиваємо пшоно і рис кілька разів, щоб вода стала прозорою.
  2. Заливаємо пшоно окропом і залишаємо на 5-6 хвилин, потім зливаємо воду через сито.
  3. Насипаємо в каструлю рис і пшоно, заливаємо водою і варимо на середньому вогні 10 хвилин, практично до повного википання води.
  4. Додаємо молоко, сіль і цукор за смаком. Доводимо до кипіння і варимо на повільному вогні, періодично помішуючи до загустіння, але не до повного википання молока, так як каша буде ще настоюватися.
  5. Настоюємо під кришкою близько 15 хвилин.
  6. Додаємо в готову кашу вершкове масло.

Смачного!

Джерело



Переглядів: 251