Смачний рецепт чак-чак, який тане у роті — хрусткий і простий у приготуванні
Рекомендуємо приготувати.
Сьогодні ділимося з вами рецептом чак-чака. Смачний, хрусткий і простий у приготуванні, загалом, рекомендуємо приготувати.
Інгредієнти
Для тіста:
- Тепла вода — 100 мл
- Вершкове масло — 50 грамів
- Сметана — 2 ст. л.
- Курячі жовтки — 2 шт.
- Сіль — 1/3 ч. л.
- Розпушувач для тіста — 0,5 ч. л.
- Борошно — 350 — 400 грамів
Для сиропу:
- Цукор — 200 грамів
- Вода — 80 мл
- Лимонний сік — 1 ч. л.
- Рослинна олія для обсмажування.
Приготування
1. Вливаємо в миску 100 мл теплої води, додаємо 50 грамів розм’якшеного масла, 2 ст. л. сметани, 2 жовтки, додаємо 1/3 ч. л. солі, 0.5 ч. л. розпушувача для тіста, добре перемішуємо і просіваємо 350 грамів борошна. Замішуємо м’яке, еластичне тісто, щоб не липло до рук. Перекладаємо в пакет і відправляємо в холодильник на 30 хвилин.
2. Тісто дістаємо з пакета, вимішуємо і ділимо на 2 частини, розкачуємо тонкий пласт, посипаємо злегка борошном і видавлюємо кухлі за допомогою склянки.
3. Потім на робочу поверхню насипати трохи борошна, кладемо один кружок тіста, посипаємо борошном, змащуємо його посередині водою, і викладаємо, таким чином, ще 5 кружків. Беремо дерев’яну шпажку і посередині добре придавлюємо, так вчиняємо з усіма кружками.
4. Розігріваємо олію і смажимо по 2 заготовки, на середньому вогні до золотистого кольору. Викладаємо на паперовий рушник, і даємо охолонути.
5. Готуємо сироп. Всипаємо в ємність 200 грамів цукру, вливаємо 80 мл води, 1 ч. л. лимонного соку, ставимо на вогонь і варимо до кипіння, як тільки закипить, зменшуємо вогонь і уварюємо протягом 8 хвилин. Занурюємо чак-чак в сироп, і подаємо на стіл.
Переглядів: 366