“Шоколадний вулкан” — вишуканий десерт в мікрохвильовці за 5 хвилин

Кулінарні рецепти

Звучить непогано, так?

Насправді все дійсно просто — змішайте всі інгредієнти (вони, впевнені, є в кожному будинку) в будь-якій формі, що підходить для мікрохвильовки, тисніть “Старт” — і десерт за 5 хвилин до чаю готовий!

Потім просто полийте зверху розтопленим шоколадом і ірландським вершковим лікером, який власне і додасть вишуканості, зробивши Брауні вершковим, соковитим і насиченим.

Інгредієнт:

Лава:

  • Лікер Baileys — 40 мл
  • Шоколад — за смаком

Вулкан:

  • Борошно — 5 ст. ложок
  • Цукор — 5 ст. ложок
  • Какао — 5 ст. ложок
  • Сіль — щіпка
  • Вода — 3 ст. ложки
  • Рослинна олія — 3 ст. ложки

Коротка технологія приготування:

Вулкан:

  1. Знаходимо невелику ємність, яка в перевернутому вигляді максимально нагадує форму вулкана. Якщо хочете ресторанно рівний десерт — використовуйте силіконову форму для великих мафінів, а для реалістичного вулкана підійде будь-яка чашка або невелика миска.
  2. У формі змішуємо всі сухі інгредієнти до однорідності.
  3. Додаємо воду і рослинну олію, знову змішуємо до однорідності.
  4. Відправляємо в мікрохвильовку на 2 хвилини (потужність 700W).
  5. Даємо охолонути, потім обережно дістаємо з форми і розміщуємо на тарілці низом вгору. Якщо готували в чашці — діставайте Брауні за допомогою ложки (можна не особливо обережно) і руками формуйте вулкан на тарілці.
  6. Формуємо жерло, зробивши поглиблення зверху.

Лава:

  1. При подачі поливаємо розтопленим шоколадом, а потім лікером Baileys.

Насолоджуємося смачним десертом. Якщо вистачило сил поділитися — збираємо компліменти.

Відеорецепт:

Джерело



Переглядів: 270