Рецепт смачного гуцульського салату з буряком
Інгредієнтів у цій закусці зовсім небагато, проте їх поєднання підкорить вас точно.
Гуцули — група українців, яка славиться своєю культурою та смачною кухнею. Салат «Шухи» — одне з 12 обов’язкових різдвяних страв Західної України.
Інгредієнтів у цій закусці зовсім небагато, проте їх поєднання підкорить вас точно. Звичайно ж, буряковий салат з часником і майонезом більше підійде до новорічного застілля, але все ж рекомендуємо спробувати приготувати варіант з олією і грибами.
Для цього рецепта бажано використовувати підберезники або підосичники. Вони ідеально підкреслять смакові особливості буряку і часнику.
Інгредієнти:
- 2 зубчики часнику
- 2 ст. л. рослинної олії
- 2 невеликі цибулини
- 200 г сушених грибів
- 500 г буряка
- 1 ст. л. оливкової олії
- 2 ст. л. лимонного соку
- цукор
Приготування:
- Буряк для цієї страви повинен бути запеченим. Ретельно вимийте його, злегка змастіть рослинною олією і загорніть у фольгу. Запікайте при температурі 180 градусів близько 60 хвилин.
- Цибулю необхідно нарізати максимально дрібно і ретельно обсмажити в оливковій олії.
- Сушені гриби треба попередньо замочити. Після цього відварити їх протягом 10 хвилин. Остиглі гриби нарізати соломкою.Так само наріжте і запечений буряк. Змішайте готові інгредієнти в мисці, додайте часник, сіль і перець за смаком.
- Заправте салат оливковою олією і лимонним соком. Додайте трохи цукру і дайте настоятися 10 хвилин.
Переглядів: 585