Чудові пиріжки з кабачками — незвична начинка
Кабачок надає їм особливий шарм і соковитість.
У цьому рецепті ми розповімо вам, як приготувати пиріжки з кабачками. Це відмінна літня страва не залишиться непоміченою і сподобається кожному у вашій родині. Подавайте такі пиріжки до чаю або замість хліба до обіду, вечері. Спекти пиріжки зможе навіть дитина, адже це неймовірно просто. А щоб пиріжки вийшли особливо смачними, кабачки потрібно нарізати тонкими кільцями. Чим тонше вони будуть, тим смачніше вийдуть пиріжки.
Необхідні продукти:
- 500 грамів пшеничного борошна
- 300 мілілітрів молока
- 10 грамів пресованих дріжджів
- 50 мл рослинної олії
- 5 грамів солі
Для начинки:
- 2 кабачки
- 50 грамів сиру
- сіль, перець за смаком
- рослинна олія
- паприка
- жовток
Починаємо приготування:
- У миску просіваємо борошно, додаємо сіль і рослинну олію. Все добре перемішуємо.
- Дріжджі кришимо в тепле молоко і додаємо ложку борошна, перемішуємо. Залишаємо на кілька хвилин додаємо в борошняну суміш. Потім все перемішуємо і замішуємо тісто 5-7 хвилин.
- Готове тісто кладемо в пакет і залишаємо підходити на 1.5 години.
- Підготовлене тісто розгортаємо в тонкий пласт, накриваємо плівкою і залишаємо відпочити на 10 хвилин.
- Готуємо начинку — у рослинну олію додаємо паприку і сіль, перемішуємо.
- Кабачки нарізаємо дуже тонкими кружечками, сир натираємо на тертці.
- Пласт тіста нарізаємо на смужки шириною 5-6 см. На кожну смужку в ряд викладаємо кабачки, змащуємо ароматним маслом і присипаємо невеликою кількістю сиру. Кожну смужку загортаємо в щільний рулет, злегка придавлюємо його і кладемо на деко, застелене пергаментним папером.
- Підготовлені пиріжки залишаємо на деко на 10-15 хвилин, а потім змащуємо жовтком.
- Випікаємо протягом 30 хвилин при температурі 180 градусів.
- Готові пиріжки перекладаємо на тарілку і подаємо до столу.
Пиріжки виходять ніжні і м’які, і невагомі, як пух. Вони буквально тануть у роті. Кабачок надає їм особливий шарм і соковитість.
Смачного!
Переглядів: 322