Чому досвідчені господині додають скоринку хліба і оцет під час варіння буряка

Кулінарні рецепти

Розкриваємо маленьку хитрість.

Те, що варити буряк потрібно протягом тривалого часу (близько двох годин), відомо практично кожному. Багатьом знайома ситуація, коли ставиш на плиту, відволікаєшся і в підсумку забуваєш, що там взагалі щось вариться. Досвідчені господині придумали різні способи прискорити цю процедуру і зробити її більш комфортною, мінімізуючи поширення не дуже приємного запаху в процесі приготування овочу.

Спочатку буряк добре миється. Прибирати хвостик або чистити овоч не потрібно. Можна просто вимити або скористатися щіткою в разі, якщо забруднення стійкі. Після чого можна приступати до варіння.

Щоб скоротити час приготування буряка вдвічі, існує маленька хитрість. Досить спочатку довести воду до кипіння, і тільки потім опустити в неї овоч. А для збереження красивого і яскравого кольору можна додати одну чайну ложку цукру або половину ложки оцту.

Є ще один момент — насичений і не дуже приємний аромат, видаваний овочем в процесі приготування. Запах наповнює не лише кухню, а й інші приміщення. При цьому, витяжка не завжди допомагає.

Для нейтралізації запаху в ємність, в якій вариться буряк, слід кинути хлібну скоринку (хліб чорний) і все це варити разом. Аромат і справді змінюється в кращу сторону.

Після варіння овоч поміщають в холодну воду. На це є дві причини — так він доходить до готовності і набагато краще очищається.

Джерело



Переглядів: 322