Чого не вистачає в організмі, якщо хочеться гострого

Здоров`я

На що вказує бажання з’їсти чогось гостренького.

Якщо чогось не вистачає в організмі, то він сам вкаже на потрібні для нього продукти. Коли хочеться гострого, це може бути ознакою збою і йому потрібні речовини для відновлення. Вони допомагають налагодити нормальну роботу органів і систем, якщо це не відбувається на постійній основі.

Чого не вистачає в організмі, якщо хочеться гострого

Організм для підтримання нормальної роботи всіх органів іноді вимагає речовини, які є в певних продуктах. Тому то тягне на солодке, то на гостре. В основі пекучих продуктів знаходиться алкалоїд капсаїцин, який і створює «горіння» в роті при великому дозуванні. Він впливає на слизову оболонки шлунку і верхні дихальні шляхи, допомагаючи поліпшити роботу організму, якщо вживати в помірних дозах.

У чорному перці міститься пеперин, в часнику — глікозид аліцин, а в гірчиці або хріні — аллілова гірчична олія. Вони допомагають поліпшити метаболізм, який може привести до скидання зайвої ваги, покращують травлення. За рахунок пекучих речовин посилюється апетит, активно працює шлунок, і він швидше відновлюється.

Організм може вимагати гостре, якщо не вистачає аскорбінової кислоти, яка є в стручковому перці. Вона допомагає протистояти інфекційним захворюванням, застудам і покращує імунітет.

Чому хочеться гострого

Речовини, що знаходяться в гострих продуктах, добре впливають на серцево-судинну систему. Щоб розширити судини, організм може вимагати чогось гострого. Це допомагає знизити артеріальний тиск, налагодити роботу серця. Пекучі речовини здатні зменшувати в’язкість, за рахунок чого кровообіг поліпшується і менше стає поганого холестерину. Впливає він і на стан стінок капілярів, зміцнюючи їх.

При нестачі позитивних емоцій організм буде вимагати заповнення за рахунок пекучих речовин. Коли людина з’їдає гостре, починає вироблятися гормон щастя — ендорфін. Він допомагає заспокоїтися, розслабитися, уникнути стресу, що сприятливо позначається на нервовій системі.

Гострий перець або інша їжа з пекучим смаком здатна підвищувати температуру тіла. Це потрібно організму при перегріві, щоб охолодити його з середини. При безсонні діє як розслабляючий засіб. Зігріваючись, знімається спазм і напруга м’язів, що призводить до швидкого засипання.

Серед безлічі позитивних властивостей гострої їжі є і застереження. Вживаючи її у великих дозах, можуть порушитися смакові якості і важко буде розрізняти інші харчові відтінки. Пекучість може викликати печію, тому що виділяється багато шлункового соку. Постійне роздратування стінок шлунку може привести до гастриту.

Бажання з’їсти гостре, яке проявляється зрідка, вважається нормою. Але якщо тягне постійно, то потрібно звернутися до фахівців, щоб знайти причину особливих переваг організму.

Джерело



Переглядів: 2 237