Ароматний і соковитий курячий рулет — найкраща альтернатива магазинним ковбасам

Кулінарні рецепти

Смачний як в гарячому вигляді, так і в якості холодної закуски.

Куряче філе — універсальний продукт, який можна приготувати на будь-який смак. Якщо варена грудка вже набридла, пора б приготувати щось більш цікаве. Те, що будуть їсти із задоволенням і чоловік, і діти.

Сьогодні ми розповімо як запекти курячий рулет в духовці. Це найкраща альтернатива магазинним ковбасам, як мінімум, тому що ти знаєш, з чого готуєш рулет.

Курячі рулети готують по-різному. Хтось робить відбивні і начиняє їх грибами, сиром, зеленню, а хтось просто любить запечене соковите м’ясце. Ми приготуємо простий курячий рулет без начинки. Повір, від цього він гіршим не стане. Соковитий рулет з ароматними спеціями прекрасний як в гарячому вигляді, так і в якості холодної закуски.

Інгредієнти:

  • 1,5 кг курячого м’яса
  • 150 мл курячого бульйону
  • 1,5 ч. л. солі
  • 0,5 ч. л. паприки
  • 0,5 ч. л. чорного перцю
  • 1 ч. л. сушеного часнику
  • 0,5 ч.л. каррі
  • 0, 5 ч. л. коріандру

Приготування:

  1. Вигідніше для рулету купувати цілу курку і обробляти її вдома Тим більше, що знадобиться куряча шкірка для рулету. Так що відділи обережно шкірку і відклади в сторону, відділи м’ясо від кісток.
  2. Курячі кістки відправ в каструлю, залий водою і звари курячий бульйон. Він готується 30-45 хвилин. Туди можна додати лавровий лист і перець горошком для аромату.
  3. Наріж куряче м’ясо маленькими шматочками товщиною 0,5-1 см. Нарізане м’ясо злегка відбий плоскою стороною ножа.
  4. Коли курячий рубаний фарш готовий, переклади його в глибоку ємність. Посоли і додай спеції до м’яса: коріандр, паприку, сушений часник, каррі.
  5. Додай до м’ясного фаршу 150 мл курячого бульйону з кісток. Перемішай м’ясо ложкою, потім вимішуй його руками протягом 5 хвилин, щоб фарш ввібрав всю рідину.
  6. Накрий готовий фарш харчовою плівкою і відправ його в холодильник на 2-3 години. Найкраще готувати рулет з вечора, тоді можна залишити фарш на всю ніч маринуватися в спеціях.
  7. Рукав для випікання відріж довжиною 1 м. Розріж його з одного боку і розклади уздовж. З краю виклади рівним прямокутником курячі шкурки. На них виклади курячий фарш зі спеціями.
  8. Обережно загорни за допомогою плівки ковбаску. Щільно загортай курячий рулет в рукав для випікання. По краях і по периметру зав’яжи ковбаску міцною ниткою.
  9. Виклади курячий рулет на деко і випікай в духовці при 180 градусах 1,5 години. Можна відварити в каструлі протягом 1 години після закипання води.

Джерело



Переглядів: 314